Bespaar water en energie

Waterverbruik

Water is onbeperkt voorradig, toch? Nee, zoet water is schaars, ook in Nederland. Een restaurant kan hierop inspelen door minder water te gebruiken bij het afwassen, kranen en de wc’s. Maar ook indirect door kraanwater te serveren, de koe van het menu te halen en katoenen servetjes en tafellakens aan het einde van hun levensduur te vervangen door bijvoorbeeld linnen varianten.

 

Wat kan jij doen?

Bestel kraanwater

Wist je dat water uit flessen minimaal 300% meer CO2 uitstoot veroorzaakt dan kraanwater? Dit komt onder andere door het bottelen van water, transport, retourneren en reinigen van de flessen. Bestel daarom liever kraanwater. Ondersteun het goede initiatief door ook voor kraanwater een (klein) bedrag te betalen.

Duurzaam gerecht

Eet minder (rund)vlees

Verminder het aantal ‘voedselkilometers’ door voor restaurants te kiezen die ook lokale producten op de menukaart zetten. Zo steun je bovendien onze Nederlandse boeren en tuinders. Zijn de producten ook nog biologisch? Dan is dat nog beter.