Onbezorgd uitgaan, ons nieuws

Leiden op weg naar het kampioenschap duurzame horeca van Nederland! En de Leidse regio doet mee. Van Leiderdorp tot Katwijk: wij berichten erover.

Eten van dichtbij

Weinig mensen weten hoeveel prachtige ingrediënten er in onze eigen, dichtbevolkte provincie geproduceerd worden. Het veenweidegebied ten oosten van Leiden…

(Plantaardig) aanbod creëert vraag

De laatste paar weken sta ik regelmatig met mijn skateboard op het schoolplein van mijn kids, in de hoop dat ze…

Een klimaatvriendelijke steaktartaar

Een kerstrecept van Eric van Veluwen uit de Achterhoek! Deze duurzame topkok verzorgde op 14 november een 100% biologische lunch voor horeca-profs uit de Leidse regio. De volgeboekte lunch, in Corpus, was een initiatief van Duurzaamuiteten (Stichting Duurzame Horeca Leiden eo dus) met EKO Keurmerk. Als toegift kregen we dit yummie feestrecept van Eric.

Alexander wil groener, maar vlees is het populairst

Het grote Chinese restaurant Alexander in de Stevenshof maakte al veel duurzame keuzes. Prijswinnend chefkok Anja Hu-Ma vertelt hoe zij ook geleidelijk de traditionele menukaart wil ombuigen.

Wordt Logica nationaal kampioen duurzame horeca?

Update: Logica eindigde in de topdrie van de Gaia Green Awards voor restaurants en won op 19 september 2016 de Falco Eleonoraeprijs voor gezonde en verantwoorde voeding!

Kicken met je eigen bakje

Help je Chinees verduurzamen. Dagelijks geeft-ie kilo's gratis plastic mee naar huis. Dat is zóóó twintigste eeuw. Wat kan je doen? Betaal voor de zakjes en gooi ze niet bij het restafval. En je restjes rijsttafel? Die laat je lekker inpakken. In je eigen bakjes natuurlijk.

Trek in een smeuïg visje zonder bijsmaak?

Negen Leidse restaurants doen al mee aan het Goede Vis op de Kaart-programma. Daarmee is Leiden meteen koploper in Nederland, vertelt Goede Vis-manager Jeroen Verbraeken. Voor duurzaam gevangen vis hoef je de stad niet meer uit.

Broodje burger in de Vrouwensteeg

Onze man in Amerika proefde vlak voor zijn vertrek uit Leiden een overheerlijke burger bij Mix & Fix.

‘De quiche is helaas uitverkocht.’

Leidse restauranthouders vertellen waarom ze regelmatig nee verkopen. En waarom ze andere bijzondere keuzes maakten.

Genoeg ge-waste, hier komt de doggybag

Wat jij niet opeet, gooien ze weg. Jammer?