Op nummer 1 

Voedsel

Vergeleken met kleding, spullen, huis en vervoer hebben eten en drinken de grootste impact op het milieu. Vlees staat qua impact op eenzame hoogte op nummer 1. Hoeveel vlees eet de gemiddelde Nederlander eigenlijk? Nou best veel! In 2019 was dit zo’n 39 kilo vlees per persoon. Als je slechts 1 dag per week geen vlees eet scheelt dit al 74 dieren in een heel mensenleven. 
Daarom willen wij graag meer vegetarische gerechten op het menu. En daarvoor hebben wij jouw hulp nodig.

Wat kan jij doen?

Bestel vaker groente

Het produceren van vlees is enorm belastend voor het milieu. Voor 100 gram Nederlands rundvlees is maar liefst 650 liter water nodig! En dan hebben we het nog niet over de CO2-uitstoot en de hoeveelheid land die nodig is voor het verbouwen van voedsel voor de dieren.

Duurzaam gerecht
lokale groente

Kies voor lokaal

Verminder het aantal ‘voedselkilometers’ door voor restaurants te kiezen die ook lokale producten op de menukaart zetten. Zo steun je bovendien onze Nederlandse boeren en tuinders. Zijn de producten ook nog biologisch? Dan is dat nog beter.

Stel vragen!

Vaak kun je uit de menukaart niet opmaken of er duurzame producten worden gebruikt. Stel daarom veel vragen zodat restaurants weten dat het belangrijk voor je is. Wordt er gebruik gemaakt van biologisch vlees? Is de vis duurzaam gevangen? Staan er lokale producten op de kaart? En vraag om een foodybag om verspilling tegen te gaan!

vraagteken