Onbezorgd uitgaan, ons nieuws

Leiden op weg naar het kampioenschap duurzame horeca van Nederland! En de Leidse regio doet mee. Van Leiderdorp tot Katwijk: wij berichten erover.

55 Leidse restaurants dringen CO2-uitstoot sterk terug

door Energie
Schermafbeelding 2017 08 14 om 14.34.38

Vijfenvijftig Leidse restaurants en bars hebben energiebesparende maatregelen genomen na de scan die zij op initiatief van Duurzaamuiteten van de gemeente kregen aangeboden. Samen hebben zij nu al 93 ton CO2 op jaarbasis gereduceerd! De jonge ondernemers van restaurant de Klok (Kloksteeg) leverden een forse bijdrage.

Lees meer

Een klimaatvriendelijke steaktartaar

door
steaktartaar

Een kerstrecept van Eric van Veluwen uit de Achterhoek! Deze duurzame topkok verzorgde op 14 november een 100% biologische lunch voor horeca-profs uit de Leidse regio. De volgeboekte lunch, in Corpus, was een initiatief van Duurzaamuiteten (Stichting Duurzame Horeca Leiden eo dus) met EKO Keurmerk. Als toegift kregen we dit yummie feestrecept van Eric.

Lees meer

Kicken met je eigen bakje

door Afval, Voedsel
Schermafbeelding 2016 07 21 om 18.23.16

Help je Chinees verduurzamen. Dagelijks geeft-ie kilo's gratis plastic mee naar huis. Dat is zóóó twintigste eeuw. Wat kan je doen? Betaal voor de zakjes en gooi ze niet bij het restafval. En je restjes rijsttafel? Die laat je lekker inpakken. In je eigen bakjes natuurlijk.

Lees meer

Trek in een smeuïg visje zonder bijsmaak?

door Voedsel
Schermafbeelding 2016 05 24 om 15.18.55

Negen Leidse restaurants doen al mee aan het Goede Vis op de Kaart-programma. Daarmee is Leiden meteen koploper in Nederland, vertelt Goede Vis-manager Jeroen Verbraeken. Voor duurzaam gevangen vis hoef je de stad niet meer uit.

Lees meer