Verborgen impact

Energie

De horeca is een grootverbruiker van energie. Denk aan al die apparatuur in de keuken, terrasverwarming en verlichting. Indirect telt natuurlijk ook de inkoop van eten en drinken, produceren van verpakkingsmateriaal en het bezorgen van maaltijden mee. 

De keuzes van de horecaondernemer zijn hierbij doorslaggevend. Toch kun jij ook invloed uitoefenen door bewust te kiezen voor een duurzaam restaurant.

Wat kan jij doen?

'Groene' bezorging

Geen zin om te koken? Dan is het laten bezorgen van een maaltijd een aantrekkelijke optie. Let er dan op hoe het eten wordt verpakt en bezorgd. Komt de bezorger met de auto/scooter op benzine of met de fiets/elektrische scooter? Wordt alles verpakt in plastic bakjes en krijg je er ‘gratis’ wegwerp bestek bij? Of maakt het restaurant gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen? Door COVID-19 heeft afhalen en bezorgen van eten een enorme vlucht genomen. Dit betekent ook dat jouw keuze hier echt van betekenis is! 

fietskoerier
hond met dekentje

Kies voor een dekentje!

Wat ziet dat er gezellig uit zo’n kacheltje boven je hoofd. Helaas zijn terrasverwarmers, net zoals airco’s, enorm energie slurpende apparaten. In Frankrijk is terrasverwarming al verboden, in Nederland komt de discussie ook op gang. Is het een beetje fris, maar wil je toch op een terras zitten? Doe lekker dikke sokken en wat extra laagjes aan. En kies voor een terras met dekentjes!