Minder verspilling

Afval

In restaurants wordt jaarlijks 61 miljoen kilo aan voedsel weggegooid als gevolg van bederf, overproductie en te grote porties.  Een uitgebreide kaart vraagt om een diverse en uitgebreide voorraad terwijl een variabele kaart/dagmenu helpt met effectief inkopen.
Wij helpen de horeca ondernemer van vandaag de dag graag bij het maken van goede en gemakkelijke stappen naar een duurzame onderneming. En jij kan ons en jouw favoriete tent daarmee helpen.

Wat kan jij doen?

Kijk en benoem

Wanneer je gebruik maakt van de horeca kan jij helpen in het stimuleren om de afvalberg te verkleinen. Op een terras wil je geen plastic rietjes, suikerzakjes, per stuk verpakte koekjes. Weiger deze producten en vraag om alternatieven.

Duurzaam gerecht

Sinds wij met Inzamelhelden samenwerken word mijn afval dagelijks opgehaald. Geen opslag van vuilniszakken/bakken op het terras en in het magazijn. Onze bio afval geven wij niet mee, dat gaat naar onze moestuin waar wij het tot compost verwerken.

Arnoud Bloem

Eigenaar, Leidsch Beleg